Σκορδόσουπα με καπνιστό χοιρινό

136
Σκορδόσουπα με καπνιστό χοιρινό

Υλικά για 4 άτομα

200γρ. καπνιστό χοιρινό

1 λίτρο ζωμό κρέατος

1 μεγάλο κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

1/2 πράσο

3 μεγάλες πατάτες

2 κουτ. σούπας λάδι

Αλάτι, πιπέρι, ματζουράνα

Εκτέλεση

Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους. Ζεσταίνουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το κέας και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πλένουμε το πράσο και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.

Σε ένα άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το ζουμί από το χοιρινό. Προσθέτουμε το κρέας, το σκόρδο, το πράσο και τις πατάτες. Βράζουμε τη σούπα περίπου 20 λεπτά. Καρικεύουμε με αλατοπίπερο και μαντζουράνα. Σερβίρουμε με φρέσκο μαύρο ψωμί και μπύρα.