Υλικά για 4 μερίδες
1 κρεμμύδι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
500γρ. καπνιστό κρέας
1 γαρίφαλο
1 μικρό άσπρο λάχανο
1 σελινόριζα
3 καρότα
1 πράσινη πιπεριά
1 πρέζα πιπερόριζα αλεσμένη
1 πρέζα μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το ζωμό. Προσθέτουμε το κρέας και το γαρίφαλο και α σιγοβράζουμε περίπου 1 ώρα.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε το λάχανο, το πλένουμε και το κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες. Καθαρίζουμε το σέλινο και τα καρότα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Πλένουμε την πιπεριά, την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε λωρίδες. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να στραγγίξει και το διατηρούμε ζεστό. Προσθέτουμε τα λαχανικά στο ζωμό και τα βράζουμε περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε στη σούπα. Καρικεύουμε με πιπερόριζα, μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι