Σούπα με ξινολάχανο

178
Σούπα με ξινολάχανο

Υλικά για 4 μερίδες

40γρ. μπέικον

1 μεσαίο κρεμμύδι

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

250γρ. ξινολάχανο

2 μεγάλες πατάτες

Αλάτι, αγριοκύμινο, πάπρικα γλυκιά σε σκόνη

2 κουτ. σούπας αλεύρι

3 κουτ. σούπας κρεμ φρες

Εκτέλεση

Κόβουμε το μπέικον σε κύβους. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε το μπέικον σ’ ένα τηγάνι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο λίπος του μπέικον. Ρίχνουμε το ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και το λάχανο. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις ρίχνουμε στη σούπα και καρυκεύουμε με αλάτι, αγριοκύμινο και πάπρικα. Σιγοβράζουμε τη σούπα για περίπου 30 λεπτά. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με λίγο κρύο νερό και κατόπιν δένουμε με το μείγμα τη σούπα ανακατεύουντας διαρκώς. Καρυκεύουμε ξανά, προσθέτουμε την κρεμ φρες και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε τη σούπα με φρέσκο ψωμί αρωματισμένο με αγριοκύμινο ή μαύρο ψωμί.