Σπαγγέτι ολικής άλεσης με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

228
Σπαγγέτι ολικής άλεσης με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Υλικά 

1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης

ζωμός λαχανικών

5 ντομάτες ώριμες

1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη

1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ζάρια

1 καρότο κομμένο σε ζάρια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

20 φύλλα βασιλικού

1 πρέζα ζάχαρη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το ζωμό σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό πριν τον αναγραφόμενο στην συσκευασία χρόνο βρασμού (να είναι αλ ντέντε), κρατώντας όμως ½ ποτήρι από τον ζωμό.

Ετοιμάζουμε την σάλτσα, σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, την πιπεριά και το καρότο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.

Μόλις αρχίσει η σάλτσα να δένει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το νερό που έχουμε κρατήσει. Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Πηγή