Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
ζωμός λαχανικών
5 ντομάτες ώριμες
1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ζάρια
1 καρότο κομμένο σε ζάρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
20 φύλλα βασιλικού
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το ζωμό σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό πριν τον αναγραφόμενο στην συσκευασία χρόνο βρασμού (να είναι αλ ντέντε), κρατώντας όμως ½ ποτήρι από τον ζωμό.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα, σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, την πιπεριά και το καρότο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
Μόλις αρχίσει η σάλτσα να δένει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το νερό που έχουμε κρατήσει. Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού.