Στραπατσάδα η αυθεντική

312
Στραπατσάδα η αυθεντική

Υλικά

4 μεγάλες, ώριμες, βιολογικές ντομάτες

4 αυγά

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βγάλτε τα αυγά από το ψυγείο να περάσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Πλύντε καλά και χωρίς να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες τρίψτε τις στον τρίφτη -Βάλτε τις σε βαθύ και βαρύ τηγάνι, χωρίς λάδι. Σε μέτρια φωτιά αφήστε τον πολτό ντομάτας να βγάλει όλα τα υγρά. Ανακατέψτε συχνά, για 7-8 λεπτά τουλάχιστον, όσο πάρει

Οταν δεν έχουν μείνει πλέον καθόλου υγρά ρίξτε στο τηγάνι τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά, σταθερά, η ντομάτα θα έχει αρχίσει να γίνεται μια κόκκινη σάλτσα. Χτυπήστε καλά τα αυγά και προσθέστε τα. Ανακατέψτε το μείγμα για 2 λεπτά

Ετοιμο!

Σε αυτή την βασική συνταγή μπορείτε να προσθέσετε: πράσινη πιπεριά, λίγο μπούκοβο, τριμμένη φέτα ή μαϊντανό από πάνω.