Στριφογυριστοι λουκουμάδες

198
Στριφογυριστοι λουκουμάδες

Υλικα

2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο χλιαρό
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 αυγό
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 πακέτο μάγια ξηρή
3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Σε ενα μπρικι ζεσταινουμε το βουτυρο και το γαλα να ειναι χλιαρα. Τα ριχνουμε σε ενα μπολ και προσθετουμε την μαγια κι ανακατευουμε καλα. Προσθετουμε το αβγο την ζαχαρη το αλευρι και το αλατι και ζυμωνουμε με το χερι η με το μιξερ. Αφηνουμε να διπλασιαστει σε ογκο για 1 με 1μιση ωρα. Ζυμωνουμε για λιγο και αφηνουμε να φουσκωσει για 40 λεπτα περιπου, να διπλασιαστει και παλι ο ογκος του. Αφου φουσκωσει για δευτερη φορα, κοβουμε τη ζυμη σε 16 ισομεγεθη μπαλακια.

Ανοιγουμε κορδονια <στριφτα> δηλαδη το ενα χερι πηγαινει επανω και το αλλο χερι προς τα κατω. Ενωνοουμε στον αερα τις δυο ακρες και το κορδονι γινεται κοτσιδα μονο του. Τσιμπαμε τις ακρες να ενωσουν για να μη μας ανοιξουν οι κοτσιδες. Αφηνουμε σε αλευρωμενο παγκο να φουσκωσουν για 20 λεπτα περιπου. Στα 10 λεπτα τα γυριζουμε το πανω κατω, για να φουσκωσουν και απο την πλευρα που ακουμπουσε στον παγκο.

Τηγανιζουμε σε μετρια φωτια για 4-5 λεπτα το καθενα. Βαζουμε σε πιατελα με απορροφητικο χαρτι και βουταμε τους λουκουμαδες σε κανελοζαχαρη.

Πηγή: daddy-cool.gr