Στριφτή πίτα με φέτα

202
Στριφτή πίτα με φέτα

Υλικά

Για την ζύμη

900 γρ. αλεύρι

400 ml. Γάλα

2 αυγά+ 1 ασπράδι

6 κουτ. σούπας λάδι

6 κουτ. σούπας γιαούρτι

40 γρ. φρέσκα μαγιά

1 φακελάκι μαγιά

2 κουτ. γλυκού αλάτι

100 γρ. Μαργαρίνη

400 γρ. τυρί τύπου φέττα

1 κροκάδι και λίγο γάλα για να αλείψετε την πίττα σας πριν το ψήσιμο

Εκτέλεση

Τοποθετείται όλα τα υλικά για την ζύμη μέσα σε κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνεται την ζύμη. Η ζύμη σας θα είναι μαλακή. Αφήνετε την ζύμη σε ζεστό μέρος για μία ώρα για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Χτυπάτε τη μαργαρίνη (θερμοκρασίας δωματίου) για να μαλακώσει και να μπορείτε να αλείψετε την ζύμη σας. Αν το τυρί σας δεν είναι αλμυρό, αλατίστε το. Χωρίζετε την ζύμη σας σε 4 μέρη και ανοίγεται το κάθε μέρος σε ομοιόμορφα ορθογώνια πάχους 1 εκατοστού. Αλείφετε την ζύμη με την μαργαρίνη και μετά βάζετε την φέτα

Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλα. Δεν βάζετε τίποτε στο τελευταίο κομμάτι ζύμης. Με τα χέρια σας πιέζετε  απαλά την ζύμη για να ανοίξει μέχρι να έχει διαστάσεις 28*40 εκατοστά περίπου.

Μοιράζετε την ζύμη στην μέση και στην συνέχεια το κάθε μέρος σε δύο ώστε να πάρετε 6 λωρίδες ζύμης. Παίρνετε την λωρίδα και γυρίζεται την πάνω πλευρά στα δεξιά και την κάτω προς τα αριστερά

Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για όλες της λωρίδες. ΜΗΝ ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝOIΞΕΙ!!

Ετοιμάζετε το ταψί με διάμετρο 30 με 32 εκατοστά. Δεν πρέπει να είναι πιο μεγάλο ή πιο μικρό. Στην μέση τοποθετείτε την γωνιακή λωρίδα που έχετε τυλίξει πρώτα.Κόβετε της γωνιές από την υπόλοιπες λωρίδες περίπου 1 εκατοστό για να υπάρχει παντού φέτα.

Γύρω από αυτήν τοποθετείται την υπόλοιπη ζύμη.

Πηγή