Συνταγή για ντοματόσουπα

220
Συνταγή για ντοματόσουπα

Υλικά για 4 άτομα

1,5 κιλό ώριμες ντομάτες

1 κρεμμύδι

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

30γρ. αλεύρι

500ml ζωμός λαχανικών

3 κλωναράκια θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ταμπάσκο

20ml βότκα

100ml κρέμα γάλακτος

1/2 ματσάκι βασιλικό

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε τέταρτα και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κύβους. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να μαλακώσει. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις ντομάτες στην κατσαρόλα και προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό.Πλένουμε το θυμάρι, το τινάζουμε να στεγνώσει και το ρίχνουμε στις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε τη σούπα για περίπου 30 λεπτά

Σουρώνουμε τη σούπα και την καρυκεύουμε πικάντικα με αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και μερικές σταγόνες ταμπάσκο. Προσθέτουμε τη βότκα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Πλένουμε το βασιλικό, τον τινάζουμε λίγο να στεγνώσει και τον ψιλοκόβουμε. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με τούφες σαντιγί και βασιλικό.