Τα λουκανοπιτάκια της Άρτεμις

289
Τα λουκανοπιτάκια της Άρτεμις

Υλικά 

1 φύλλο (πακέτο) σφολιάτας
1 πακέτο λουκάνικα κοκτέιλ(μινιόν φρανκφούρτης)
Τον κρόκο από 1 αυγό
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σφολιάτα σε μακρόστενες λωρίδες, πλάτους όσο το λουκανικάκι και μήκους όσο να καλύψει 1.5 φορά το λουκανικάκι. Απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί και πασαλείβουμε την εξωτερική πλευρά κάθε λωρίδας με το λάδι που έχουμε ρίξει στο ταψί. Το λάδι δίνει στα λουκανοπιτάκια πολύ ωραία γεύση χωρίς να γίνονται πολύ λιπαρά.

Τυλίγουμε κάθε ένα λουκανικάκι με μια λωρίδα σφολιάτας. Τα στοιχίζουμε στο ταψί κρατώντας μια σχετική απόσταση μεταξύ τους, γιατί ελαφρώς φουσκώνουν.

Απλώνουμε λίγο από τον κρόκο του αυγού με ένα πινέλο σε κάθε λουκανοπιτάκι για να αποκτήσει χρυσαφένια όψη (αν δεν υπάρχει πινέλο χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας).

Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για 20′-25′ στους 180C. Ελέγχουμε αν έχουν πάρει χρώμα για να καταλάβουμε ότι έχουν γίνει.

Πηγή