Τραγανό κοτόπουλο με επικάλυψη τυριού

217
Τραγανό κοτόπουλο με επικάλυψη τυριού

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
½ κουτ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1 φλιτζ. αλεύρι
2 αυγά
1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
2 φλιτζ. κόκκινη σάλτσα
8 φέτες mozarella
½ φλιτζ. τριμμένο παρμεζάνα
Βασιλικό, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στου 230C. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση. Τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σκόνη κρεμμυδιού. Βουτάμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο αλεύρι, μετά στο αυγό και στη συνέχεια στην φρυγανιά.

Θερμαίνουμε λάδι σ’ ένα τηγάνι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο και απ’ τις δύο πλευρές (για περίπου 4 λεπτά την κάθε πλευρά). Ύστερα τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε μια χαρτοπετσέτα για ν’ απορροφήσει το λάδι. Τοποθετούμε τα τηγανισμένα στήθη κοτόπουλου σ’ ένα ταψί.

Ρίχνουμε από πάνω την κόκκινη σάλτσα και στην κορυφή τις φέτες mozzarella και την παρμεζάνα. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.

Σερβίρουμε με βασιλικό.

Πηγή