Τρουφακια πορτοκαλι με σοκολατα γαλακτος μόλις 5 υλικά

152
Τρουφακια πορτοκαλι με σοκολατα γαλακτος μόλις 5 υλικά

Υλικά

400γρ κεικ σοκολατας τριμμενο

1 φλυτζ. σιροπι με πορτοκαλι

2 κουτ. σούπας γεματες μερεντα

1/4 φλυτζ. κονιακ η χυμο πορτοκαλι

300γρ κουβερτουρα γαλακτος για την επικαλυψη

Εκτέλεση

Σε ενα μπωλ ανακατευουμε ολα τα υλικα μεχρι να εχουμε μια ομοιογενη ζυμη

Πλαθουμε μπαλιτσες σε μεγεθος καρυδιου και τα βαζουμε στο ψυγειο σε ενα ταψι με λαδοκολλα. Παραλληλα λιωνουμε την κουβερτουρα και την αφηνουμε για λιγο να χλιαρυνει.Στη συνεχεια βουταμε ενα ενα τα μπαλακια στη σοκολατα αφου τα εχουμε καρφωσει με οδοντογλυφιδα και τα τοποθετουμε στο ταψι με τη λαδοκολλα.Τα αφηνουμε μιση με ωρα τουλαχιστον να σταθεροποιηθει η σοκολατα και στη συνεχεια τα βαζουμε ψυγειο να παγωσουν.

Σιροπι πορτοκαλιου

1 φλυτζανι ζαχαρη

1 φλυτζανι νερο

1 φλουδα πορτοκαλιου η ξυσμα απο 1 πορτοκαλι

Το βραζουμε για 10′ περιπου σε μετρια φωτια,το αφηνουμε να κρυωσει και το ριχνουμε στο τριμμενο κεικ τοσο οσο να γινει μια ζυμη.