Φωλίτσες κανταΐφι με θαλασσινά

280
Φωλίτσες κανταΐφι με θαλασσινά

Συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου

Υλικά

Για τις φωλίτσες

200γρ. φύλλο κανταΐφι, νωπό

1/2 κούπας λιωμένο καθαρό βούτυρο

Για τη γέμιση

2 κουταλιές λιωμένο καθαρό βούτυρο

1/4 κούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

250γρ. καβουροποδαράκια σε κομμάτια

250γρ. γαριδούλες κατεψυγμένες

1 κουταλιά κορν φλάουρ

200γρ. σολομό καπνιστό σε κομματάκια

2/3 κούπας κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο

Άσπρο πιπέρι, Αλάτι

1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα

100 γρ. μπρικ και κλωναράκια άνηθο για το στόλισμα

1 ταψάκι με υποδοχές για 12 ατομικά κεκάκια

Εκτέλεση

Χωρίστε το κανταΐφι σε μακριές στοιβάδες από κλωστές με μήκος περίπου 35 εκ. και ξάνετε τις να ξεχωρίσουν. Αναποδογυρίστε το ταψάκι και τυλίξτε το ξασμένο κανταΐφι γύρω και επάνω στις υποδοχές. Πατήστε το με τις παλάμες σας να πάρει τη φόρμα της φωλίτσας. Μ’ ένα ψαλίδι κόψτε τις κλωστές που προεξέχουν από τριγύρω. Ραντίστε κάθε φωλίτσα με 1-2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο. Ψήστε τες στους 200C περίπου 15′-20′ ή ώσπου να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Βγάλτε τες από το φούρνο, αφήστε τες να σταθούν και ξεφορμάρετε τες.

Στο μεταξύ ετοιμάστε τη γέμιση. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι, ώσπου να μαραθεί. Προσθέστε τα καβουροποδαράκια και τις γαριδούλες και συνεχίστε το σοτάρισμα για ακόμη 2 λεπτά. Διαλύστε το κορν φλάουρ στην κρέμα γάλακτος, ρίξτε κι ανακατέψτε την ελαφρά στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά ώσπου να δέσει το μείγμα. Προσθέστε το άνηθο και το σολομό, άσπρο πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειάεται. Ανακατέψτε να ενωθούν και κατεβάστε από τη φωτιά. Γεμίστε τις φωλίτσες με το μείγμα των θαλασσινών, πασπαλίστε με λίγη παρμεζάνα και στολίστε τες με λίγο μπρικ κι ένα κλωναράκι άνηθο. Σερβίρονται αμέσως.