
Συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου
Υλικά για 6 άτομα
1 λίτρο νερό
3/4 κούπας λάδι
1/2 κιλού λάχανο σε κομμάτια
2 μεγάλες πατάτες σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μέτρια καρότα σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
1 πράσο σε κομματάκια
1 μικρή μελιτζάνα σε κύβους
Μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο
1/3 κούπας τρυφερά φύλλα από σέλινο
2 μέτριες ντομάτες τριμμένες (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό, το λάδι, αλάτι και πιπέρι επάνω σε δυνατή φωτιά κι όταν αρχίσει να βράζει ρίξτε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάστε και σιγοβράστε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά και να χυλώσει ελαφρά η σούπα.
Σερβίρετε τη ζεστή σε βαθιά πιάτα. Πασπαλίστε τη με πιπέρι και συνοδέψτε τη με κρουτόν, μπουκίτσες ψωμιού φρυγανισμένες σε λάδι