
Υλικά
1 μεγάλο ολόκληρο κοτόπουλο
8 λωρίδες μπέικον
2 λεμόνια
2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
4 μεγάλα καρότα, χοντροκομμένα
500γρ πατάτες baby
8 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, χοντροκομμένα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα βαθύ ταψί και τοποθετούμε τις λωρίδες μπέικον επάνω στο κοτόπουλο, φροντίζοντας να επανωτίζουν ελαφρά η μία την άλλη.Κόβουμε το ένα λεμόνι στη μέση και βάζουμε το μισό μέσα στη κοιλότητα του στήθους του κοτόπουλου.
Χοντροκόβουμε το υπόλοιπο 1 ½ λεμόνι. Τοποθετούμε τα λεμόνια, τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πατάτες και το σκόρδο γύρω από το κοτόπουλο. Προσθέτουμε 4 κ.σ κρύο νερό. Πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μη στεγνώσει το κοτόπουλο και ψήνουμε για άλλα 50-60 λεπτά. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, αφού έχουμε αδειάσει τους χυμούς που έχουν μαζευτεί στην κοιλότητα του στήθους του μέσα στο ταψί.
Καλύπτουμε χαλαρά την πιατέλα με το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τους χυμούς του και το σερβίρουμε με τα λαχανικά.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr