Country πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα

210
Country πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα

Υλικά

4 μεσαίες πατάτες πολύ καλά πλυμένες

1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα

1/8 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

1/8 κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας

1/8 κουτ. γλυκού σκορόδκονη

 1/8 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι

1/8 κουτ. γλυκού αλάτι

 1/8 κουτ. γλυκού κύμινο

1/2 κουτ. γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός

 λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι

1/2 κούπα sour cream (ξινή κρέμα)



Εκτέλεση


Τοποθετήστε τις πατάτες με τη φλούδα μέσα σε μία κατσαρολίτσα και καλύψτε με όσο νερό χρειάζεται. Βράστε τις γύρω στα 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βγάλτε τις από την κατσαρόλα και αφήστε να κρυώσουν καλά. Σε ένα μπολάκι αναμείξτε όλα τα μπαχαρικά.

Αφού κρυώσουν οι πατάτες σκουπίστε τις πολύ καλά και κόψτε τις οριζόντια, ώστε κάθε κομμάτι να έχει φλούδα. Τοποθετήστε τις με τη φλούδα κάτω σε ένα ταψάκι, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε προσεκτικά με το μείγμα μπαχαρικών, ώστε να πάει σε όλο το μέρος της πατάτας.

Καλύψτε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε για 1 ώρα να τραβήξουν τις γεύσεις και τη μυρωδιά των μπαχαρικών. Προθερμάνετε το φούρνο σας στο γκριλ και ψήστε σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε με ψητά κρέατα ή κοτόπουλο και sour cream στο πλάι.
Πηγή