Μάφινς με σμέουρα

196
Μάφινς με σμέουρα

Υλικά για 12 κομμάτια

250γρ. φρέσκα σμέουρα

250γρ. αλεύρι

70γρ. κοπανισμένα αμύδγαλα

2,1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. γλυκού μαειρική σόδα

1 αυγό

140γρ. ζάχαρη

80ml σπορέλαιο

275γρ. ξινόγαλα

150γρ. ωμή αμυγδαλόπαστα

Κρεμ φρες, σμέουρα και άχνη για το γαρνίρισμα

Βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε το ταψί για μάφινς και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Πλένουμε τα σμέουρα, τα ξεδιαλέγουμε και τα απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα αμύγδαλα και τη σόδα. Χτυπάμε το αυγό και κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το ξινόγαλα και τα σμέουρα ανακατεύοντας προσεκτικά. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι τα στεγνά υλικά να υγρανθούν.

Μοιράζουμε τη ζύμη στο ταψί. Σε κάθε θήκη βάζουμε 1 κουτ. σλυκού αμυγδαλόπαστα και συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Μοιράζουμε από πάνω την υπόλοιπη αμυγδαλόπαστα. Ψήνουμε τα μάφινς στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 20 λεπτά. Μετά το ψήσιμο τα αφήνουμε να σταθούν στο ταψί για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα γαρνίρουμε με κρεμ φρες, σμέουρα και άχνη.