Ομελέτα με Σπαράγγια

224
Ομελέτα με Σπαράγγια

Υλικά
Για 4 άτομα
1 ματσάκι ελληνικά σπαράγγια
4 κουτ. σούπαςελαιόλαδο
8 αυγά
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
1/3 κούπας γάλα
1/2 κούπα νερό
Αλάτι, Πιπέρι 
Μερικά φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη
Τυρί για τρίψιμο

Εκτέλεση
Αρχικά, προετοιμάζουμε τα σπαράγγια για μαγείρεμα. Κόβουμε και αφαιρούμε μερικά εκατοστά από την κάτω πλευρά κάθε σπαραγγιού στο σημείο που αρχίζουν να σκληραίνουν. Πετάμε τις άκρες. Καθαρίζουμε εξωτερικά με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες αφαιρώντας τα φυλλαράκια και τις σκληρές ίνες χωρίς να πειράζουμε τα βλαστάρια. 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι και δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα σπαράγγια. Μετά από 1-2 λεπτά, και ενώ ανακατεύουμε ενδιάμεσα, προσθέτουμε το νερό για να βράσουν τα σπαράγγια. Αφήνουμε 3-4 λεπτά. 

Στο μεταξύ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε Αφού βράσουν τα σπαράγγια, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν λιγάκι. (Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα και δεν πρέπει να το παραλείψουμε!)

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναπροσθέτουμε στο τηγάνι τα σπαράγγια. Αμέσως ρίχνουμε και τα χτυπημένα αυγά και κουνάμε λίγο το τηγάνι για πάνε τα αυγά παντού. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι για να ψηθεί και το πάνω μέρος της ομελέτας και σερβίρουμε αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί η ομελέτα μας. 

Με το που σερβίρουμε, αν θέλουμε, τρίβουμε λίγο τυρί από πάνω και προσθέτουμε μερικά φυλλαράκια φρεσκοκομμένη ρίγανη. 

Μερικά ακόμη μυστικά….
Όταν αγοράζουμε σπαράγγια, διαλέγουμε αυτά που καταλήγουν σε τρυφερά βλασταράκια και έχουν λαμπερό χρώμα. 

Αν χρησιμοποιήσουμε εισαγόμενα σπαράγγια, τα κόβουμε στη μέση γιατί έχουν συνήθως διπλάσιο μέγεθος από τα ελληνικά. 

Τα διατηρούμε στο ψυγείο μόνο 2-3 ημέρες γιατί όσο μένουν κομμένα, χάνουν τη γλυκιά τους γεύση και αρχίζουν να πικρίζουν.

Πηγή ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.gr