
Υλικά για 2 άτομα
250 γρ. παπαρδέλες
2 κουτ. σούπας βούτυρο
100 γρ. προσούτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα από ένα λεμόνι
χυμό μισού λεμονιού
τριμμένο τυρί παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
βασιλικό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζετε τις παπαρδέλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού μαζί με το προσούτο και ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε, αφήνοντας την να βράσει για ένα λεπτό ή δύο. Πασπαλίστε με το πιπέρι. Προσθέστε τις παπαρδέλες ανακατεύοντας.
Μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό, επιτρέποντας τα ζυμαρικά να απορροφούν την σάλτσα λίγο. Εάν αρχίσει να στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
Προσθέστε βασιλικό αν θέλετε και λίγο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε τα μια τελευταία φορά. Τέλος σερβίρετε και πασπαλίστε με την παρμεζάνα.
Πηγή: newsbeast.gr