Παπαρδέλες με ξύσμα λεμονιού και προσούτο

102
Παπαρδέλες με ξύσμα λεμονιού και προσούτο

Υλικά για 2 άτομα

250 γρ. παπαρδέλες

2 κουτ. σούπας βούτυρο

100 γρ. προσούτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες

1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

ξύσμα από ένα λεμόνι

χυμό μισού λεμονιού

τριμμένο τυρί παρμεζάνα

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

βασιλικό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βράζετε τις παπαρδέλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού μαζί με το προσούτο και ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε, αφήνοντας την να βράσει για ένα λεπτό ή δύο. Πασπαλίστε με το πιπέρι. Προσθέστε τις παπαρδέλες ανακατεύοντας.

Μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό, επιτρέποντας τα ζυμαρικά να απορροφούν την σάλτσα λίγο. Εάν αρχίσει να στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.

Προσθέστε βασιλικό αν θέλετε και λίγο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε τα μια τελευταία φορά. Τέλος σερβίρετε και πασπαλίστε με την παρμεζάνα.

Πηγή: newsbeast.gr