Πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο

249
Πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

Για το σιρόπι

2 κούπες φρέσκο χυμό πορτοκάλι

1/&1/2 κούπα νερό

3 κούπες ζάχαρη

1/2 κουτ. γλυκού κανέλα

Για την πορτοκαλόπιτα

2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό

1 ποτήρι αλεύρι

3 αυγά

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 ποτήρια ζάχαρη

1 ποτήρι ηλιέλαιο

2 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι

1/2 φλιτζανάκι κονιάκ

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

ξύσμα απο 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε κατσαρόλα , το νερό ,το χυμό πορτοκαλιού και την ζάχαρη. Απο την στιγμή που θα πάρει βράση , αφήνουμε ακόμα 8 λεπτά με την ένταση την φωτιάς πιο χαμηλά. Μόλις το σιρόπι μας είναι έτοιμο , προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε το λαδί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα , το σιμιγδάλι , τo ξύσμα πορτοκαλιου  και λεμονιού , το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι.

Τέλος σιγά, σιγά προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών ,  το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε στους 180C για 1 ώρα.

Σιροπιάζουμε την ζεστή πορτοκαλόπιτα με το κρύο σιρόπι!

Καλή επιτυχία!