
Υλικά
Για το σιρόπι
2 κούπες φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/&1/2 κούπα νερό
3 κούπες ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
Για την πορτοκαλόπιτα
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι αλεύρι
3 αυγά
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι ηλιέλαιο
2 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ξύσμα απο 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε κατσαρόλα , το νερό ,το χυμό πορτοκαλιού και την ζάχαρη. Απο την στιγμή που θα πάρει βράση , αφήνουμε ακόμα 8 λεπτά με την ένταση την φωτιάς πιο χαμηλά. Μόλις το σιρόπι μας είναι έτοιμο , προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε το λαδί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα , το σιμιγδάλι , τo ξύσμα πορτοκαλιου και λεμονιού , το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι.
Τέλος σιγά, σιγά προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών , το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε στους 180C για 1 ώρα.
Σιροπιάζουμε την ζεστή πορτοκαλόπιτα με το κρύο σιρόπι!
Καλή επιτυχία!