Ριζότο με κίτρινο κολοκύθι

193
Ριζότο με κίτρινο κολοκύθι

Υλικά

Για το κολυκύθι

1/3 κούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας λάδι
2/3 κούπας τριμμένο κρεμμύδι
1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
1 κιλό κολοκύθα κίτρινη σε κύβους
1,1/2 κούπας ζωμό κότας
Αλάτι, πιπέρι

Για το ριζότο

1/4 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
1/3 κούπας βούτυρο
1,1/3 κούπας ρύζι arborio
1,1/2 κούπας από το μαγειρεμένο κολοκύθι
2-3 λίτρα ζωμό κότας
1 κουτ. γλυκού δενδροίβανο
1/2 κούπας παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε το κολοκύθι. Ζεστάνετε το άδι και το μισό βούτυρο σε μεγάλη βαριά κατσαρόλα. Ρίξτε το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το κρεμμύδι και σοτάρετε τα να μαραθούν. Προσθέστε το κολοκύθι, αλάτι πιπέρι και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσει το κολοκύθι. Αν φαίνεται στεγνό, ρίξτε λίγο ζωμό κότας.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο, βάλτε 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε ώσπου να βουτυρωθεί καλά. Ρίξτε το ζωμό κότας σε δόσεις, προσέχοντας να προσθέσετε την επόμενη δόση λίγο πριν απορροφηθεί τελείως η προηγούμενη. Συνεχίστε ώσπου το ρύζι να μαλακώσει εξωτερικά, αλλά να κρατάει στο κέντρο. Ύστερα από 7-8 λεπτά όταν το ρύζι είναι μισομαγειρεμένο, προσθέσθε το κολοκύθι. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, κατεβάστε από τη φωτιά κι ανακατέψτε μέσα στο υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα.

Σερβίρετε το ριζότο γαρνιρισμένο με δενδρολίβανο.