Σοκολατένια cake pops

165
Σοκολατένια cake pops

Υλικά για 4 άτομα

4 φλιτζ. ψίχουλα από κέικ (περίπου 340 γραμμάρια)

1/4 φλιτζ. παγωμένη σφικτή κρέμα σαντιγί

1 φλιτζ. ινδική καρύδα ψίχα για την επικάλυψη

225 γρ. λιωμένη κουβερτούρα σε σταγόνες

Μπαστούνια ξύλινα ή πλαστικά

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ψιχουλιάζουμε το κέικ και το θρυμματίζουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την παγωμένη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Με τις παλάμες μας κάνουμε το μείγμα μπαλάκια και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Ταυτόχρονα βάζουμε την ψίχα ινδικής καρύδας σε ένα μπολάκι. Ζεσταίνουμε την  σοκολάτα κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.

Έπειτα βγάζουμε τα μπαλάκια κέικ από το ψυγείο. Περνάμε την κάθε κορυφή από το ξυλάκι μέσα στη σοκολάτα και μετά καρφώνουμε τα μπαλάκια κέικ, τα περνάμε από το μείγμα σοκολάτας και τα καλύπτουμε με την ινδική καρύδα.