Τορτελίνια με Σάλτσα Δενδρολίβανο

158
Τορτελίνια με Σάλτσα Δενδρολίβανο

Συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου

Υλικά για 4 άτομα

1/2 κιλό τορτελίνια με προσούτο

1/4 κούπας λάδι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομμάτια

250γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φετάκια

1/4 κούπας λευκό ξηρό κρασί

400γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα

1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας

1/4 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο

1 κουτ. σούπας ξερό μαϊντανό

Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη σάλτσα. Σοτάρετε το κρεμμυδάκι στο λάδι. Ρίξτε τα μανιτάρια και σοτάρετε τα 3 λεπτά. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και διατηρήστε τη σάλτσα ζεστή.

Βράστε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντας τα καλά και σερβίρετε τα σε ζεστά πιάτα όπου έχετε ήδη βάλει 2-3 κουτ. σούπας από τη σάλτσα.

Περιχύστε τα με αρκετή από τη σάλτσα και πασπαλίστε με μπόλικη παρμεζάνα.φ