Φετουτσίνι με Σολομό και Σαλάτα Τζίντζερ

257
Φετουτσίνι με Σολομό και Σαλάτα Τζίντζερ

Υλικά

300γρ. φετουτσίνι

1/4 κούπας λάδι

4 φέτες σολομό (800γε)

2 κουτ. γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

16 ντοματίνια χωρισμένα στη μέση

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1/2 κούπας λευκό ξηρό κρασί

1/4 κούπας ζωμό κρέατος

2 κουτ. σούπας βούτυρο

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βράστε τα φετουτσίνι σε αλατισμένο νερό με 2 κουτ. σούπας λάδι, να μαλακώσουν. Στραγγίξτε και τοποθετήστε τα σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος. Ζεστάνετε σε τηγάνι το λάδι και τηγανίστε τις φέτες σολομού 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Πάρτε τες με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντας τες από το λίπος και αραδιάστε τες επ’άνω από τα φετουτσίνι.

Στο τηγάνι βάλτε και σοτάρετε το σκόρδο, προσθέστε τα ντοματίνια, πασπαλίστε με αλάτι και σοτάρετε τα να μαραθούν για περίπου 2 λεπτά. Ρίξτε το τζίντζερ, ανακατέψτε κι αδειάστε τα ντοματίνια επάνω από τα κομμάτια του σολομού. Μέσα στο τηγάνι, ρίξτε το κρασί και βράστε ώσπου να μείνει το μισό. Προσθέστε το ζωμό και βράστε να μείνει πάλι η μισή ποσότητα. Ρίξτε κι ανακατέψτε το βούτυρο, να λιώσει. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι και περιχύστε με τη σάλτσα το σολομό.

Βάλτε το πυρέξ στο φούρνο στους 200C και ψήστε το φαφητό 15 λεπτά, να ζεσταθεί καλά. Σερβίρετε το αμέσως, πασπαλίζοντας το με το μαϊντανό.