Χοιρινό με πιπεριές από τη Βολιβία

231
Χοιρινό με πιπεριές από τη Βολιβία

Υλικά

800γρ. χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλα

2 ξερά κρεμμύδια

4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

3 κόκκινες πιπεριές

3 κίτρινες πιπεριές

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 κουτ. γλυκού ρίγανη

2 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο

1 φλιτζ. αρακά

2 φλιτζ. καλαμπόκι

1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

Για το σερβίρισμα

6 βρασμένες πατάτες

1/2 ματσάκι μαϊντανός

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Βγάζετε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Κόβετε το κρέας σε μερίδες ή σε μικρότερα κομμάτια. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και τα λαχανικά και τα σοτάρετε με το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε τη ρίγανη, το κύμινο, το καλαμπόκι, τον αρακά και την καυτερή πιπεριά. Μεταφέρετε το φαγητό στη γάστρα, συμπληρώνετε 2 φλιτζάνια νερό και σκεπάζετε τη γάστρα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 1 ώρα και 45 λεπτά. Το σερβίρετε με βρασμένες πατάτες και αρκετά ψιλοκομμένο μαϊντανό.κ