Υλικά
3 αυγά
120 γρ λευκής σοκολάτας
120 γρ κρέμα τυριού
Εκτέλεση
Ξεκινήστε χωρίζοντας σε δύο διαφορετικά μπολ τα ασπράδια των αβγών από τους κρόκους. Βάλτε στο ψυγείο για λίγη ώρα τα ασπράδια ώστε να γίνει η μαρέγκα σας πιο σταθερή.
Προθερμάντε τον φούρνο σας στους 170C και λιώστε τη σοκολάτα τοποθετώντας την σε ένα τσίγκινο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει. Ανακατέψτε σε ένα άλλο μπολ τη μαρέγκα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες, το cheesecake σας θα μοιάζει με αυτό της εικόνας.
Έξτρα tip Για να βεβαιωθείτε πως η μαρέγκα σας είναι έτοιμη αναποδογυρίστε το μπολ. Αν είναι έτοιμη θα πρέπει να παραμείνει μέσα στο μπολ σας.
Ρίξτε την κρέμα τυριού μέσα στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια ρίξτε τους κρόκους των αβγών και αμέσως μετά το 1/3 της μαρέγκας συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στο τέλος ρίξτε και την υπόλοιπη μαρέγκα.
Αλείψτε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο σε λαδόκολλα και τοποθετήστε την μέσα σε ένα πυρέξ. Ρίξτε το μείγμα μέσα στο πυρέξ και στη συνέχεια τοποθετήστε το μέσα σε ένα ταψάκι στο οποίο θα ρίξτε λίγο νερό.
Ψήστε στους 170C για 15 λεπτά, στη συνέχεια στους 160 βαθμούς για άλλα 15 λεπτά και τέλος σβήστε το φούρνο και αφήστε το για άλλα 15 λεπτά. Αφού βγάλετε το cheesecake σας από το φούρνο και το αφήσετε να κρυώσει ρίξτε προαιρετικά άχνη, μαρμελάδα ή φρούτα.