
Υλικά
240 γρ. αλεύρι
250 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
125 γρ. γιαούρτι πλήρες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
100 γρ. αμυγδαλόψιχα
60 γρ. φυτικό λάδι (ηλιέλαιο π.χ.)
Ξύσμα 1 λεμονιού
1 μήλο
Εκτέλεση
Ανάψτε τον φούρνο στους 180C. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη να γίνουν αφράτα. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, το γιαούρτι, την αμυγδαλόψιχα, το ξύσμα λεμονιού και το λάδι. Ανακατέψτε καλά για λίγα λεπτά ώσπου το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε κομμάτια (ξεφλουδισμένου) μήλου
Βουτυρώστε μια φόρμα, βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 35 λεπτά
Αφήστε να κρυώσει λίγο πριν σερβίρετε
Ρίξτε από πάνω ζάχαρη άχνη, το κέηκ θα γίνει πανέμορφο