Λιγκουίνι με μπρόκολο και γαρίδες

208
Λιγκουίνι με μπρόκολο και γαρίδες

Υλικά για 2 άτομα

300 γρ. μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες

½ κιλό μακαρόνια λιγκουίνι

3 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια

12 γαρίδες μεγάλο μέγεθος

2-3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες

½ φλιτζ. κρασί

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

τυρί τριμμένο (ρεγκάτο ή παρμεζάνα)

Εκτέλεση

Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το μπρόκολο για 4 λεπτά. Ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε και αυτά για 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε και τις γαρίδες, τις σβήνουμε με το κρασί και τις βράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.

Βράζουμε στο μεταξύ τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε αμέσως.

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με το τριμμένο τυρί.