Μπουκιές κοτόπουλου πανέ

169
Μπουκιές κοτόπουλου πανέ

Συνταγή του Χριστόφορου Πρέσκια

Υλικά για 4 μερίδες

3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε όσο γίνεται πιο ισομεγέθη κομμάτια των 2-3 εκ.

200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι

3 αυγά

2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα

100γρ. τριμμένη φρυγανιά

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, μαζί με λίγο αλάτι, και ανακατεύουμε. Σ’ ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα με ένα πιρούνι. Σε ένα ταψάκι ή σε ένα πιάτο απλώνουμε την τριμμένη φρυγανιά. Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, τα τινάζουμε λίγο να φύγει το περισσευόμενο και τα βυθίζουμε στο σκεύος με το αυγό. Με το άλλο χέρι τα παίρνουμε από το αυγό και τα κυλάμε στο σκεύος με τη τριμμένη φρυγανιά, καλύπτοντας απ’ όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο (πάνω από 1/2 λίτρο) σε μια βαθιά κατσαρόλα, μέτρια σε φάρδος, και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει καλά και να αχνίσει ελαφρώς. Παίρνουμε ένα ένα τα παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου και τα ρίχνουμε προσεκτικά στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε σε δόσεις των 5-6 κομματιών για να μην πέσει απότομα η θερμοκρασία του λαδιού. Το τηγάνισμα δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 5 λεπτά για κάθε δόση.

Βγάζουμε τα τηγανισμένα κομμάτια με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, όση ώρα ετοιμάζουμε την επόμενη δόση. Όταν κόψουμε κάθε κομμάτι, θα πρέπει η κρούστα να είναι τραγανή και η σάρκα λευκή και ζουμερή.