Πίτα με σφολιάτα, φουντούκια και σοκολάτα

249
Πίτα με σφολιάτα, φουντούκια και σοκολάτα

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

250γρ. βούτυρο αγελαδινό

2 φλιτζ. ζάχαρη

4 αυγά

1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζ. φουντούκια αλεσμένα στο μούλτι

250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C, στον αέρα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας παράλληλα. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο λίγο και τα φουντούκια και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε το ταψί ή στρώνουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω τη σφολιάτα. Την τρυπάμε καλά με ένα πιρούνι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Στη συνέχεια κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την απλώνουμε επάνω στο μείγμα. Ψήνουμε την πίτα για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να γίνει. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με παγωτό.