Σουφλέ με λαχανικά

158
Σουφλέ με λαχανικά

Υλικά για 4 μερίδες

150γρ. ψιλοκομμένα σε κυβάκια λαχανικά (καρότο, σέλινο, μανιτάρια, μαϊντανό)

2 κουτ. σούπας βούτυρο

1 κουτ. σούπας αλεύρι

1/2 κούπας ζεστό γάλα

3 αυγά χωρισμένα

1/2 κούπας τριμμένο τυρί γραβιέρα

Αλάτι

1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Ρίξτε τα  λαχανικά σε νερό που βράζει και βράστε τα για 5 λεπτά. Αφήστε τα να στραγγίξουν.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το βούτυρο, ρίξτε το αλεύρι και σοτάρετε το για 1 λεπτό. Ρίξτε το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια επάνω στη φωτιά ώσπου να πήξει η σάλτσα. Προσθέστε τους κρόκους έναν έναν συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος προσθέστε τα λαχανικά, το τριμμένο τυρί, αλάτι και το καγιέν. Ανακατέψτε, κατεβάστε από τη φωτιά κι αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.

Χτυπήστε τ ασπράδια σε απλή μαρέγκα που να στέκεται κι ανακατέψτε την προσεκτικά μέσα στο μείγμα λαχανικών.

Αδειάστε το σε βουτυρωμένο σκεύος για σουφλέ, χωρητικότητας ενός λίτρου και ψήστε το στους 180C για περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε το σουφλέ αμέσως.