Σούπα μουστάρδας

347
Σούπα μουστάρδας

Υλικά για 4 μερίδες

600ml γλυκιά κρέμα γάλακτος

500ml γάλα

75ml ξηρό λευκό κρασί

4 κουτ. σούπας μουστάρδα

2 κουτ. σούπας χοντρόκοκκη γλυκιά μουστάρδα

50γρ. ζάχαρη

125ml χυμό μήλου

Αλάτι, πιπέρι

1 ξινόμηλο

Μαϊντανός

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα 500ml κρέμα γάλακτος, το γάλα και το κρασί. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο ψυγείο. Αναμειγνύουμε καλά τη μουστάρδα, τη μισή χοντρόκοκκη μουστάρδα και τη ζάχαρη με το χυμό μύλου και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας και τα σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Καρυκεύουμε τη σούπα πικάντικα με αλάτι και πιπέρι.

Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τον πυρήνα και το κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους. Μοιράζουμε τα κομμάτια μήλου σε μπολάκια που έχουμε προθερμάνει και συμπληρώνουμε με την καυτή σούπα.

Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε λίγη χοντροκομμένη μουστάρδα ανακατεύοντας προσεκτικά. Πλένουμε το μαϊντανό, τον τινάζουμε να στεγνώσει και τον ψιλοκόβουμε. Γαρνίρουμε τη σούπα με τη σαντιγί μουστάρδας και λίγο μαϊντανό.