Σπαράγγια ογκρατέν

142
Σπαράγγια ογκρατέν

Υλικά για 2 άτομα

200 γρ.κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά

1 αυγό

κασέρι ή γκούντα τριμμένο ή σε φέτες

μπέικον σε κομματάκια

αλάτι, πιπέρι

1 ½ κιλό σπαράγγια πλυμένα και κομμένα στις άκρες τους

1 φλιτζ. γάλα φρέσκο

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα σπαράγγια και το στρώνουμε  σε ταψάκι νούμερο 27 εκ. Ανάμεσα στα σπαράγγια ρίχνουμε το κασέρι ή το γκούντα και το μπέικον.

Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα και το αυγό και περιχύνουμε πάνω από τα σπαράγγια. Ψήνουμε στους 200C στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά.