Συνταγή για Fish n Chips

271
Συνταγή για Fish n Chips

Υλικά για 4-5 μερίδες

5-6 πατάτες μέτριες

Μπόλικο σπορέλαιο για το τηγάνισμα

1 κιλό παγκάσιος φιλέτο ( μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπακαλιάρο, γλώσσα ή πέρκα)

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κούπα μπύρα,σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

1 αυγό

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί πολύ καλά, ρίχνουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε πάνω σε χατί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Κόβουμε το ψάρι σε μακρόστενες λωρίδες. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα άλλο τηγάνι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό. Βουτάμε κάθε κομμάτι ψαριού σρον χυλό και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Γυρίζουμε όσες φορές χρειάζεται για να τηγανιστεί καλά. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια ψαριού. Σερβίρουμε με λίγες πατάτες τηγανητές και αν θέλουμε συνοδεύουμε με μαγιονέζα.