Ψαρονέφρι φλαμπέ με βερίκοκα

184
Ψαρονέφρι φλαμπέ με βερίκοκα

Υλικά για 4 μερίδες

120γρ. βερίκοκα ξερά

2 κουτ. σούπας σέρι

700γρ.ψαρονέφρι

Αλεύρι για το τύλιγμα

2 κουτ. σούπας βούτυρο

2 κουτ. σούπας κονιάκ

1/3 κούπας κρέμα γάλακτος ξινή

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βλαζουμε τα βερίκοκα σ’ ένα μπολ και τα περιχύνουμε με 1 κούπα νερό και τα αφήνουμε να σταθούν για 3-4 ώρες. Έπειτα τα αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό, προσθέτουμε σέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τυχόν λίπος από το κρέας, το κόβουμε σε φέτες, αλατοπιπερώνουμε και το τυλίγουμε σε αλεύρι.

Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις φέτες του κρέατος για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε το κονιάκ, περιχύνουμε με αυτό το κρέας και το ανάβουμε. Κουνάμε ελαφρά το τηγάνι δεξιά- αριστερά, ώσπου να σβήσει η φλόγα. Στραγγίζουμε τα βερίκοκα τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το ζουμί που φυλάξαμε με την ξινή κρέμα γάλακτος, τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί καλά η σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, συνοδεύοντας το με ρύζι πιλάφι ή πουρέ πατάτας.