Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

601
Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Υλικά

Πορτοκάλια οικολογικά και ακέρωτα, λεπτόφλουδα ή χοντρόφλουδα νομίζω δεν έχει σημασία.

Ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε τα πορτοκάλια και με έναν τρίφτη τα ξύνουμε ελαφρά. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει. Βράζουμε μέχρι να πάρει χόχλο. Αυτό το κάνουμε τρεις φορές, αλλάζοντας πάντα το νερό.

Το βράσιμο το κάνουμε για να ξεπικρίσουν τα πορτοκάλια και να μαλακώσουν. Αν δεν έχουν μαλακώσει καλά όταν μπουν στο σιρόπι, θα σκληρύνουν περισσότερο. Το βράσιμο εξαρτάται και από το μέγεθός τους. Αν είναι μεγάλα θα χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο. Προσοχή όμως να μην  παραβράσουν γιατί τότε θα γίνουν μαρμελάδα.

Κόβουμε τα πορτοκάλια λεπτές λωρίδες – φέτες, όπως το ψωμί. Πετάμε τα κουκούτσια. Ζυγίζουμε τα πορτοκάλια και όσα γραμμάρια είναι, τόση ζάχαρη αντίστοιχα θα χρησιμοποιήσουμε. Βράζουμε το γλυκό μας σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Δεν χρειάζεται ανακάτεμα γιατί θα διαλυθούν οι φέτες!

Μόλις δέσει το σιρόπι το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Βάζουμε το καυτό γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.

Καλοφάγωτο!

Πηγή