Γλώσσες με σπαράγγια και σος λεμονιού

251
Γλώσσες με σπαράγγια και σος λεμονιού

Υλικά για 5 μερίδες

1/3 κούπας βούτυρο

24 φρέσκα σπαράγγια ζεματισμένα και στραγγισμένα

12 φιλέτα γλώσσας

Αλάτι, πιπέρι

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

1/3 κούπας λευκό ξηρό κρασί

1/4 κούπας χυμό λεμονιού

1/3 κούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα ή σ’ ένα τηγάνι με βαρύ πάτο και σοτάρουμε τα σπαράγγια. Τα στραγγίζουμε βγάζοντας τα με μια τρυπητή σπάτουλα και τ ακουμπάμε σε μια πιατέλα. Απλώνουμε τα φιλέτα της γλώσσας και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και άνηθο. Βάζουμε πάνω στην πλατιά πλευρά κάθε φιλέτου 2 σπαράγγια και τα τυλίγουμε σε ρολά. Τα τοποθετούμε σε πυρέξ και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε το βούτυρο που έμεινε από τα σπαράγγια μαζί με το κρασί και το χυμό λεμονιού σε ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Περιχύνουμε με το μείγμα τα ρολά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180C για περίπου 30 λεπτά. Αν δούμε ότι τα ψάρια ροδίζουν πολύ, τότε τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Βζάζουμε τα ρολά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και μεταφέρουμε τη σως σε μια μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε κι ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε τη σως στο σημείο βρασμού και περιχύνουμε με αυτή τα ρολά του ψαριού. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.