Κις λορέν με ζύμη κουρού, πράσα και ζαμπόν

592
Κις λορέν με ζύμη κουρού, πράσα και ζαμπόν

Υλικά

1 φύλλο ζύμης κουρού

2 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

40γρ. βούτυρο

100ml λευκό κρασί

100γρ. φέτα ή blue cheese θρυματισμένο

100γρ. ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομμένο

200ml κρέμα γάλακτος

3 κόκοι αυγών

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, το αλλαντικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.

Στρώνουμε σε ταρτιέρα τη ζύμη καλύπτωντας και τα πλαϊνά και κόβουμε ότι περισσεύει. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα των σοταρισμένων λαχανικών και απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια της ζύμης μας. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα την κρέμα γάλακτος και τους κρόκους αυγών και περιχύνουμε το μείγμα των λαχανικών μας.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να έχει ψηθεί η βάση.