Μπουγάτσα με τυρί

200
Μπουγάτσα με τυρί

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 γρ.  φέτα
500 γρ. ανθότυρο
80 γρ. βούτυρο 
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 lt φρέσκο γάλα
2 αυγά + 2 κρόκους αυγών
μια πρέζα μοσχοκάρυδο 
πιπέρι
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς για 2’ περίπου μέχρι να δέσει.Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα λίγο – λίγο συνεχίζοντας το ανακάτεμα με σύρμα έως ότου πήξει και έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.Θρυμματίζουμε τη φέτα και το ανθότυρο με τα χέρια ή ένα πιρούνι, τη ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. 
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.Λαδώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και στρώνουμε τα μισά φύλλα, ραντίζοντάς τα με λάδι ή βούτυρο ένα-ένα. 
Στρώνουμε τη γέμιση της τυρόπιτας στο ταψί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω ένα-ένα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40’-45’ περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και γίνουν τραγανά τα φύλλα.