Πατάτες με μπέικον και παρμεζάνα

195
Πατάτες με μπέικον και παρμεζάνα

Υλικά

6 πατάτες

4 κουτ. σούπας βούτυρο

150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι

1 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες εξωτερικά και τις βάζουμε να βράσουν για 15’ περίπου χωρίς να λιώσουν. Όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί.

Όταν το μείγμα γίνει χρυσαφί χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες μαζί με την πάπρικα και το μπέικον ανακατεύοντας για να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Τις βάζουμε σε μία πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και παρμεζάνα.