Πατάτες τυλιχτές με μπέικον

122
Πατάτες τυλιχτές με μπέικον

Υλικά

8 πατατούλες μεσαίες

16 φέτες μπέηκον πολύ λεπτές

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύνετε πολύ καλά τις πατάτες και βράστε τις σε κρύο αλμυρό νερό, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε. Ανάψτε τον φούρνο στους 180C. Πλύντε και κόψτε το κρεμμυδάκι. Σουρώστε τις πατάτες και αφήστε τις να κρυώσουν

Ανοίξτε τις στη μέση με ένα μαχαίρι, κάντε μια τρυπούλα, βάλτε λίγη κρέμα γάλακτος. Κάντε το ίδιο σε όλες τις πατάτες, ρίξτε θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Τυλίξτε κάθε πατάτα με δύο φέτες μπέηκον. Τοποθετήστε τις σε ταψάκι, ρίξτε παντού ελαιόλαδο και κρεμμυδάκι, ψήστε για 20-25 λεπτά

Σερβίρετε ζεστό το πιάτο, με μπριζόλες π.χ.