Υλικά
3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα
2 κουτ. σούπας για το τηγάνισμα
400γρ. τρίμμα φέτας
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τις πατάτες. Τις τρίβουμε από τη χοντρή μεριά του τρίφτη και αλατίζουμε κατά βούληση. Ρίχνουμε μπόλικο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο και τα αφήνουμε να ζεσταθούν σ δυνατή φωτιά. Παίρνουμε την τριμμένη πατάτα (περίπου όση πιάνει ένα μεγάλο πιρούνι) και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. Την απλώνουμε με το πιρούνι σχηματίζοντας ένα δίσκο στη μέση του οποίου κάνουμε μια λακκούβα, πιέζοντας με το πιρούνι μέχρι να σχηματιστεί η φωλιά. Τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά. Γυρίζουμε τη φωλιά από την άλλη μεριά και την αφήνουμε να τηγανιστεί για ακόμα 5 λεπτά. Τη βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και την αφήνουμε σε μια λαδόκολλα ή σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσει. Σερβίρουμε βάζοντας μέσα στη φωλίτσα μια γεμάτη κουταλιά με τρίμμα φέτας.
Σημείωση. Αν θέλουμε μπορούμε να τηγανίζουμε παραπάνω από 1 φωλίτσα τη φορά, προσέχοντας όμως να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.