
Υλικά για 4 μερίδες
2 κρεμμύδια
2 πράσα
3 κουτ. σούπας λάδι
300γρ.ανάμεικτο κιμά (χοιρινό και βοδινό)
Αλάτι, πιπέρι
225ml λευκό κρασί
500ml ζωμό λαχανικών
250γρ. τυρί κρέμα με μυρωδικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Καθαρίζουμε το πράσο, το πλένουμε καλά και το κόβουμε σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και το σιγοψήνουμε σκεπασμένο για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Ρίχνουμε το τυρί στη σούπα και ανακατεύοντας το αφήνουμε να λιώσει. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.