Υλικά
1 μονό πακέτο φρυγανιές
3/4 κούπας γάλα
1 κουτ. σούπας άχνη για την κρέμα
350 γρ. μαργαρίνη
250 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουτ. σούπας κακάο
1 1/4 κούπας ζάχαρη
5 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί κουβερτούρα σε καρουλάκια ή τριμμένη για το στόλισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε για λίγο το γάλα και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό την άχνη να διαλυθεί. Αν θέλουμε,χρησιμοποιούμε γάλα κακάο και παραλείπουμε την άχνη. Βουτάμε μέσα τις φρυγανιές και αραδιάζουμε σε ταψάκι με διαστάσεις 22×32 εκ. Αφήνουμε το ταψί με τις φρυγανιές στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη μαργαρίνη να λιώσει πάνω σε χαμηλή φωτιά. Όταν είναι έτοιμη,προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα,το κακάο και τη ζάχαρη.
Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα,μέχρι να λιώσει πολύ καλά η ζάχαρη! Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για λίγο. Δεν το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς! Προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα, τα χτυπημένα αβγά. Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις φρυγανιές. Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα μας, το γλυκό είναι έτοιμο για να το καλύψουμε με τη χτυπημένη σαντιγί. Στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Σερβίρουμε σε κομμάτια.
ΣΗΜ:Αν δεν μας αρέσουν οι φρυγανιές, μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό με μπισκότα σαβαγιάρ ή με παντεσπάνι. Μπορούμε ακόμη να το ετοιμάσουμε σε ατομικά μπολ με σουδάκια, σπιτικά ή έτοιμα,αφού τα γεμίσουμε με σαντιγί,τα καλύψουμε στη συνέχεια με την κρέμα σοκολάτας και τέλος τα στολίσουμε πάλι με σαντιγί.