Ρύζι μπασμάτι πολύχρωμο με καβουρδισμένα αμύγδαλα

245
Ρύζι μπασμάτι πολύχρωμο με καβουρδισμένα αμύγδαλα

Υλικά

2 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι
40 ml βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι στραγγισμένη και ψιλοκοκκομένη
600 ml ζωμό λαχανικών σπιτικό
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλιτζ. ασπρισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Πλένουμε και σουρώνουμε το ρύζι. Το αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την πιπεριλα Φλωρίνης και τα καρότα και σοτάρουμε άλλα 2-3 λεπτά. Ρϊχνουμε μέσα το στραγγισμένο ρύζι και ανακατεύουμε καλά με ξύλνη κουτάλα για περίπου 1 λεπτό μέχρι να γυαλίσουν καλά οι κόκκοι του. Προσθέτουμε το ζωμό , αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και ααφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το ρύζι για 12-15 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό και να μαλακώσει. Στο μεταξύ καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για 10-12 λεπτά στο γκριλ, σε αντικολλητκό ταψάκι, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε το ρύζι από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά.