Υλικά για 4 μερίδες
1 κρεμμύδι εσαλότ
100γρ. καπνιστό μπέικον
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1,25 λίτρο ζωμό λαχανικών
120γρ. πλιγούρι
1 ματσάκι λαχανικά σούπα
250γρ. κρεμ φρες
2 κρόκοι αυγών
Αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο σε ρολάκια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μπέικον. Ρίχνουμε το ζωμό στην κατσαρόλα και τον αφήνουμε να πάρει μια βράση, έπειτα προσθέτουμε το πλυμμένο πλιγούρι και το μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Πλένουμε τα λαχανικά, ενδεχομένως τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα οποία προσθέτουμε στη σούπα περίπου 30 λεπτά πριν τη σβήσουμε. Χτυπάμε του κρόκους με την κρεμ φρες και αλατοπιπερώνουμε. Βγάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας προσεκτικά την κρεμ φρες. Την καρυκεύουμε, την πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.