Σπιτικά Brioche

195
Σπιτικά Brioche

Υλικά

5 φλιτζ. αλεύρι για τσουρέκι

9 γρ. μαγιά ξερή

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

100 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια

2 κουτ. σούπας μέλι

280 ml γάλα

4κουτ. σούπας ζάχαρη

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180oC. Βάζουμε όλα τα υλικά μας στο μίξερ με το γάντζο και τα ανακατεύουμε για περίπου 5’. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει προηγουμένως και σκεπάζουμε με μία πετσέτα για να φουσκώσει. Περιμένουμε μία ώρα και βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ.

Kόβουμε στη μέση και κόβουμε το κάθε μισό της ζύμης να μας βγάλει 12 μπαλάκια, σύνολο 24. Σχηματίζουμε τα κομματάκια ζύμης σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί με λαδόκολλα.

Σκεπάζουμε και περιμένουμε να ξανα – φουσκώσουν.

Ψήνουμε στους 180C για 25’ περίπου.

Μπορούμε να προσθέσουμε τα αγαπημένα μας υλικά σαν σάντουιτς!