Ψωμάκια για χάμπουργκερ

250
Ψωμάκια για χάμπουργκερ

Υλικά

1  1/2 φλ. χλιαρό γάλα
1 αυγό
60 γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουτ. γλυκού αλάτι
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την ζάχαρη, την μαγιά, το αυγό και το βούτυρο λιωμένο. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να αφρίσει.Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς όταν αυτό έχει αφρίσει. Ζυμώνουμε για 5’ – 7’ περίπου. Το ζυμάρι πρέπει να κολλάει αρκετά.
Αλευρώνουμε τα χέρια μας για να μπορούμε να το μεταφέρουμε χωρίς να προσθέσουμε έξτρα αλεύρι στο ζυμάρι  και το τοποθετούμε σε ένα μπολ το οποίο έχουμε λαδώσει. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί για 1 ώρα περίπου. Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το μαζεύουμε και το ξεφουσκώνουμε.
Το χωρίζουμε σε 10 κομμάτια με στρογγυλό σχήμα. Αφού φουσκώσουν, τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού διαλυμένο με 2 κουταλιές σούπας νερό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 190C για 20’ περίπου.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τα χάμπουργκερ!