Κύβοι φέτας με κρούστα πιπεριάς

391
Κύβοι φέτας με κρούστα πιπεριάς

Συνταγή του Αλέξανδρου Γιώτη

Υλικά

4 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης

1/4 κουτ. σλυκού σκόνη τσίλι(προαιρετικά)

1,1/2 φλιτζ ψιλό καλαμποκάλευρο

300γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε κύβους περίπου1,5 εκ.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C. Πλένουε και σκουπίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τις φουρνίζουμε και τις ψήνουμε για 30 λεπτά γυρνώντας τες συχνά μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις βάζουμε γρήγορα σε ένα μεγάλο μπολ και το κλείνουμε αμέσως σφιχτά με το καπάκι του ή με μεμβράνη. Τις αφήνουμε για 15 λεπτά και μετά ξεσκεπάζουμε το μπολ και τις ξεφλουδίζουμε.

Τις ξεπλένουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σπόρια από το εσωτερικό τους και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Μεταφέρουμε τον πολτό σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη σκόνη τσίλι αν χρησιμοποιήσουμε και 1 κουτ. σούπας νερό. Ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το καλαμποκάλευρο. Ρίχνουμε περίπου1,1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. Παίρνουμε του κύβους φέτας έναν έναν, τους βουτάμε πρώτα στον πολτό πιπεριάς, στραγγίζουμε ελαφρώς και μετά τους περνάμε από το καλαμποκάλευρο. Τους τηγανίζουμε σε δόσεις για 1 λεπτό το πολύ μέχρι να χρυσίσει το αλεύρι. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε.