Λικέρ Αχλάδι

137
Λικέρ Αχλάδι

Υλικά

2 ώριμα αχλάδια

1 λοβός βανίλιας

250ml Metaxa 3

250ml σιρόπι ζάχαρης (1:1)

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το 1 αχλάδι και αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κουκούτσια, κρατάμε όμως τη φλούδα. Σχίζουμε στη μέση το λοβό της βανίλιας και ξύνουμε τους σπόρους. Τοποθετούμε τα κομματάκια αχλάδι και τους σπόρους βανίλιας σε ένα αποστειρωμένο βάζο και συμπληρώνουμε με τα 250ml metaxa 3*. Ανακινούμε και αφήνουμε το βάζο σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος για 7 μέρες, ανακινώντας κάθε μέρα.

Την 8η μέρα, ψιλοκόβουμε το 2ο αχλάδι (αφού έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια και το κοτσάνι) και το τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με το σιρόπι ζάχαρης. Σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Μειώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά.

Μόλις κρυώσει το σιρόπι μας, το τοποθετούμε, μαζί με τα κομματάκια φρούτων, μέσα στο βάζο με το Metaxa. Αφήνουμε το μείγμα μας σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος για άλλες 2 μέρες, ανακινώντας κάθε μέρα.

Αφαιρούμε τα φρούτα χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι και φιλτράρουμε μέσα από φίλτρο καφέ ή τουλπάνι 2 φορές, ή μέχρι το λικέρ μας να γίνει διαυγές.

 *Σιρόπι ζάχαρης

Τοποθετούμε το νερό σε μία κατσαρόλα και θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, αρχίζουμε να τοποθετούμε τη ζάχαρη αναδεύοντας το μείγμα μας. Μόλις λιώσει, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει τελείως.