Λικέρ Εσπεριδοειδών

122
Λικέρ Εσπεριδοειδών

Υλικά

1 πορτοκάλι σανγκουίνι κομμένo στα 4

2 λεμόνια κομμένα στα 4

2 lime κομμένα στα 4

3 μανταρίνια κομμένα στα 4

2 κλιμεντίνες κομμένες στα 4

8 κουμκουάτ κομμένα στη μέση

2 ξύλα κανέλας

Σπόρους από 4 λοβούς καρδάμωμου (κακουλέ)

4 μπαχάρια

3-4 γαρύφαλλα

Vodka – η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος του βάζου

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα εσπεριδοειδή μας, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα τοποθετούμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο μαζί με τα μπαχαρικά. Όσον αφορά το καρδάμωμο μας ενδιαφέρει να πάρουμε μόνο τους σπόρους από τους λοβούς και όχι τη φλούδα.

Συμπληρώνουμε με βότκα (40%). Αφήνουμε το βάζο σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος για 3 – 7 μέρες. Αφαιρούμε τα εσπεριδοειδή και τα μπαχαρικά και φιλτράρουμε το μίγμα μας 3 φορές μέσα από φίλτρο καφέ.

Συμπληρώνουμε με 200ml σιρόπι ζάχαρης (2:1)*. Γεμίζουμε μικρές φιάλες 500ml με το λικέρ και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για συντήρηση.